Direct contact? info@aandachtafbouw.nl

HomeProjectenVerbouwing herenhuis Amsterdam

Verbouwing herenhuis Amsterdam

In dit herenhuis in hartje Amsterdam hebben wij kapisolatie aangebracht tot een RC waarde 5. De 10cm dikke Kingspan Resol isolatie hebben we afgewerkt met een 15mm dikke laag brandvertragend gips.

Tevens twee geïsoleerde dakkapellen geplaatst en volledig bekleed met zink. Een grote sparing gemaakt in de bestaande stenen muur waarin we een maatwerk kozijn hebben aangebracht met deels glas en twee openslaande deuren welke toegang geven tot een nieuw gecreëerd dakterras met daarop een hardhouten Kapur vlonder voorzien van een alluminium hekwerk.

De buitenmuur van de onderliggende verdiepingen hebben we geisoleerd en afgewerkt met Keralit sponningdelen. Met Keralit krijgt deze woning een blijvend mooie afwerking. Geen afbladderende verflagen, of glansverlies, maar een stijlvol uiterlijk wat er altijd verzorgd uitziet.

De achtergevel hebben we afgewerkt met een maatwerk houten constructie en bekleed met Rheinzink. Gevelbekledingen van Rheinzink zijn van een tijdloze schoonheid, absoluut onderhoudsvrij en bieden generaties lang een veilige en estetische bescherming. Een Rheinzink geven gaat meer dan 75 jaar mee en is volledig recyclebaar. 

Voordat we de oude sjingles van het dak verwijderden, hebben we het dakbeschot versterkt. Daarna hebben we nieuwe dak sjingles aangebracht met daarboven een glas-glas zonnepanelen installatie op het gepatenteerde stormvaste Jual Solar bevestigingssysteem (onder andere ook gebruikt op het dak van het Muziekgebouw aan 't IJ).