Direct contact? info@aandachtafbouw.nl

HomeWanden & plafonds

Wanden & plafonds

Systeemplafonds

Systeemplafonds zijn er in alle soorten en kleuren en zijn met name geschikt voor minder complexe architectuur. Ze zijn eenvoudig en snel te monteren en daardoor vaak goedkoper dan vaste gips- en houtplafonds. Systeemplafonds zijn ideaal voor gebouwen waar later een kabel gelegd moet worden of verlichting moet worden aangepast. Om deze reden zijn systeemplafonds met name op kantoren, scholen en in ziekenhuizen erg populair.

Vaste plafonds

Gips is het meest gebruikte materiaal voor vaste plafonds. Het gips wordt gemonteerd op een skelet van hout of metaal. Vaste plafonds zijn erg in trek in luxere woningen en worden vaak gebruikt in grotere ruimten van zakelijke en publieke gebouwen. Met een vast plafond is bijna elke vorm te realiseren met een strak en glad uiterlijk.

Wij werken onder andere met: Armstrong, Ecophon, Rockfon

Systeemwanden

Systeemwanden zijn erg geschikt om scheidingen tussen verschillende ruimtes te creëren. Voor het frame wordt veelal gebruik gemaakt van metaal of hout. Het frame wordt voorzien van isolatie, bekleed met hout of gips en afgewerkt met een stuclaag, schilderwerk en/of behang. 

  • Vrijwel elke hoek en bijzondere vorm is mogelijk
  • Compleet naar eigen wens samen te stellen
  • Brandwerend, stootvast en met aan te passen isolatiewaarden

Verplaatsbare wanden

Verplaatsbare wanden worden kant-en-klaar opgeleverd, ofwel inclusief gekozen afwerking, voorzien van glas en deuren. Deze wanden worden vaak gebruikt voor kantoren en andere ruimten waar vaker de indeling wordt gewijzigd. Indelingen worden veranderd zonder dat er een stukadoor of glaszetter nodig is. Deze wanden kunnen worden geïnstalleerd terwijl er op het kantoor doorgewerkt wordt, mits er genoeg werkruimte is.